Governance

Our governance reflects the core values upon which our company is built and the practices we adopt to ensure the success and protection of the interests of all our stakeholders.

Business Areas

Skills, innovation and sustainability are indispensable ingredients for achieving results in our business areas: Infrastructure, Public Building and Private Construction.

Sustainability

Environmental sustainability and land preservation.

Careers

Join our team and inspire others with your professionalism.
Client
Vivia Re Srl
Location
Bari (BA)
Value of works
€ 72.000.000,00
Start Date
2023-2025
SDG targets
7 9 11

A new way of living

MyCity Bari is a pilot project of urban transformation, an innovative project that looks to the future but fits perfectly with the architectural context of Bari in the present. It is often compared to Milan’s city life district, and not just because of the name.
MyCity is an apartment complex that gives a central role back to nature and socialising, with the aim of generating a positive impact on the well-being of its residents.
Considering that the new houses will be built on the site of the former Santa Lucia clinic, the work will be divided into demolition and carpentry.


Share
Manelli Impresa: Costruzione MyCityBari

Project Details

The ventilated exterior façade features a rational style, which comes from the three-dimensional ceramic cladding. The mouldings and geometric motifs recall the façades of Bari’s old town.

The inner courtyard of MyCity is defined by its large, organically shaped terraces. The apartments feature plaster cladding in muted colours, in perfect identity harmony with the natural forms of the interior.

Play video Play Video

The particular internal layout, developed through contour lines, generates an organically shaped inner courtyard that will house the green heart of MyCityBari.

Main interventions

– Demolition operations of the former Santa Lucia Clinic
– Removal and recycling of demolition materials
– Carpentry work

Sustainability

MyCityBari complies with environmental standards and all strategies for combating climate change have been adopted, both during construction and during the use of the flats. The aim is to harness solar energy as much as possible, through the technique of solar craving.
Volume erosion is expected, from the bottom upwards, with volumes becoming progressively more backward as one moves upwards.
All of this allows the definition of spaces and shapes that create a system of descending green terraces to encourage light to enter even the lowest levels.
In addition, the inclusion of overhangs creates a shield from the direct component of radiation and limits the requirements for cooling through the use of passive energy strategies.

Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs
Sustainability KPIs

Recycling of demolition materials

100%

CO2 emissions avoided per year

90 t

Electricity from renewable sources

74%

Technical Data

22.550 m²
total plot size
9400 m²
green space
162
apartments

Related Projects

Iscriviti alla nostra newsletter

Error: Contact form not found.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
careers
projects